Pelkkä teoria sekä työohjeet omatoimiseen vedostamiseen eri jalovedostus menetelmin
ja erillaisille materiaaleille pinnakkaistekniikalla.

Alla on suuntaa-antava kurssiohjelma, josta ilmenee alkamis- ja päätösajankohdat,
kaikkea muuta voidaan kurssin kuluessa muuttaa tarpeen mukaan.
Kurssi: Työpaja poistuu kurssiohjelmasta 2020
Varaustilanne: Varaukset vahvistetaan kurssimaksun suoritusjärjestyksessä.
Opettaja: Tapio Haapalahti
Opetuspaikka: 
Päivä ja kello:
Pv1: 11:00-15:00 Pinnakkaisnegatiivit, muut materiaalit, sekä yleiskatsaus jalovedostustekniikoihin.
Pv2: 11:00-15:00 Syvempi tutustuminen pariin jalovedostustekniikkaan, sekä vedostamiseen tarvittavat kemiat ja materiaalit.

Kurssin oppimateriaalin lähde:
Jalo Porkkala,  Köyhä Dagerrotyyppi; ISBN-13: 9789516330887
Tapio Haapalahti, käytännön kokemuksia, sekä kurssimateriaalit
Kurssimaksu: 65€/hlö, max.12 hlö/kurssi
Sis. Opetus, sekä opetusmateriaali sisältyy hintaan
Tavoite: Kurssin jälkeen mahdollista kotioloissa vedostaa koulutetuilla menetelmillä digitaalinen valokuva (esim. kännykkäkuva) tai perinteinen filmimateriaali (myös vanhat lasinegatiivit) erillaisille materiaaleille (esim. paperi, kangas, puu ja jopa lasi)

Kurssin järjestävä taho on Pohjanmaan valokuvakeskus LAKEUS Ry [POVA]

HUOMIOITAVAA:
Työpajaan osallistujilla ei ole vakuutusta järjestäjän puolelta, joten losallistujilla on suositeltavaa olla oma tapaturmavakuutus.
Jos ilmoittautunut peruu osallistumisensa myöhemmin kuin 14 päivän kuluttua työpajan maksamisesta, mutta kuitenkin aikaisemmin kuin 14 päivää ennen työpajan alkamista, niin osallistumismaksusta palautetaan 85%, mikäli työpajan minimiosallistujamäärä saadaan täyteen.
Alle 14 päivää työpajan alkoituspäivästä, tai työpajan alkamisen jälkeen, tehdyistä peruutuksista ei palauteta osallistumismaksua.
Osallistumisen voi kuitenkin siirtää toiselle henkilölle, tai vaihtaa 8 tuntiin yksityisopetusta yhteisesti sovittuna ajankohtana.

Työpaja järjestetään jos osallistujia on riittävä määrä, eli vähintään 4 osallistujaa. Mikäli minimimäärä jää saavuttamatta, niin työpajan peruuttamisesta ilmoitetaan 14 päivää ennen työpajan alkua. Tällöin osallistumismaksu palautetaan täysimääräisenä.
Mikäli opettaja on sairaana työpajan aikaan, loppu työpaja voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan (6-8 viikkoa myöhemmin).
Jos 
työpaja joudutaan kokonaan peruuttamaan opettajan sairastumisen tai muun pakottavan syyn vuoksi ennen työpajan alkua, niin maksut palautetaan täysimääräisesti. Jos työpaja jää kokonaan kesken edellä mainitusta syystä, niin maksut palautetaan samassa suhteessa kuin työpaja jää toteutumatta